top of page

HONDEN

TRIMSALON

ELITE

's-Hertogenbosch

BEHANDELINGEN

BEHANDELINGEN

Elite richt zich op de totale verzorging van uw hond

 

​​Wassen & föhnen

Zowel kortharige als langharige honden worden eerst zorgvuldig gewassen en daarna droog geföhnd. Elite wast uw hond  met een professionele shampoo die is afgestemd op de vacht. 

Knippen, scheren, plukken, effileren, ontwollen of uitkammen

Iedere hond heeft afhankelijk van de vacht een eigen behandeling nodig. Elite weet als gespecialiseerde salon een juiste en volledige behandeling voor uw hond samen te stellen.  

Toelichting behandelingen

 

Knippen

Met behulp van een rechte of gebogen schaar wordt de vacht van uw hond ingekort en in model gebracht. Dit geldt onder andere voor het ras Poedel en Doodle.

 

Scheren

Het inkorten van de vacht met behulp van een tondeuse. Dit kan op verschillende lengtes naar wens worden toegepast.

Plukken

Bij plukken wordt bij uw ruwharige hond met kleine plukjes het loszittend dekhaar verwijderd. Uiteindelijk blijft alleen de onderwol over. Dit alles gebeurd handmatig en als het nodig is met een trimmes. Uw hond ondervindt hiervan geen hinder. 

Effileren / uitdunnen
Met een speciale effileerschaar wordt de vacht van uw hond ingekort en in model gebracht. Met deze techniek wordt de vacht geleidelijk dunner. Voor de rassen Shi-Tzu, Malthezer en Boomer heet dit effileren.  Voor honden met veel haar, bijvoorbeeld de Golden Retriever, Setter of Spaniel wordt dit uitdunnen genoemd.

 

Ontwollen

Hierbij wordt het dode en loszittende onderhaar van de vacht verwijderd door middel van een waterblazer. Dit is gebruikelijk voor de rassen Alaskan Malamute en Berner Sennen.

bottom of page